Spelt brownie met vlierbloesem met choco crème

Wat heb je nodig?
150 gram speltmeel
2 vlierbloesem
50 gram cacaopoeder - 50 gram
2 eetlepels bakpoeder - 2 theelepels
snufje zout
2 eetlepels geraspte kokos - 2 eetlepels
4 Eieren 
2 rijpe bananen
90 gram roomboter
10 verse dadels of 200 gram rozijnen fijngehakt
1 choco reep pure chocolade
Handje walnoten
 
Voor de choco crème
Bekertje crème fraise
Flinke lepel honing
1 chocolade reep in stukjes
 
Hoe maak je het?
Verwarm de chocolade au bain marie op een lag vuurtje.
Meng de droge ingrediënten in een kom: speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder, zout, kokos
Ontpit de dadels en snijd deze fijn met een groot keukenmes. Snijd kleine blokjes van de boter en voeg deze toe. Meng alles goed door.
Was de bloesem en trek de bloemetjes eraf en voeg dit toe aan het geheel.
Voeg de dadels toe. Vervolgens voeg je ook  de eieren en (geprakte) bananen toe. Roer het geheel. Nu is de chocolade gesmolten. Voeg dit toe en roer het voorzichtig door.
Pak een bakblik erbij en voorzie het van bakpapier. Vet de randen in met boter of olie. 
Plaats de brownie voor 25 minuten in de oven op 180 graden.
 
Verwarm de chocolade au bain-marie. Meng voorzichtig de crème fraise erdoorheen als de chocolade is gesmolten. Voeg de honing eraan toe en meng het voorzichtig door. Laat de crème nu afkoelen. De crème kan erbij geserveerd worden of op de brownie gestreken worden.
 
Garneer de brownies met vlierbloesem, eventueel gesmolten chocolade en wat cacaopoeder.