Rucola-lente kruiden taartje

Wat heb je nodig?
250 gram gekookte aardappelen
75 gram bloem of meel
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie of boter
150 gram bio ontbijtspek in blokjes
2 gesnipperde uien
250 gram champignons in plakjes
1 vergiet vol goed gewassen rucola (eventueel te mixen met brandnetel)
Paar cherry tomaatjes (ter decoratie)
2 deciliter slagroom 
50 gram geiten kaas
Kruiden uit de tuin


Hoe maak je het?
Kook de aardappelen. Pureer de aardappelen vervolgens. Voeg hieraan toe de bloem, het eitje, een snufje zout, peper en nootmuskaat. Nu heb je een mooi deeg.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg in een ingevette ovenschaal.
Snijd de uien in ringen en fruit deze in wat boter of olie. Bak de spekjes samen met de champignons. Was rucola en voeg dit toe in de pan. Roer het rustig om. Voeg de room toe en laat het geheel rustig pruttelen. Breng het op smaak met wat kruiden uit de tuin. Giet het op het deeg. Snijd de kaas in kleine stukjes en halveer de tomaatjes. Drapeer deze op de taart. Bak de taart een 30 tot 40 minuten in een op 180 graden.