De kaiserschmarrn (pannenkoek) van Pepijn

Dit recept is aangeleverd door een bakcursist. 


Wat heb je nodig voor 4 personen? 

4 eieren

50 gram suiker (ongeraffineerd)

100 gr bloem (voor een stevige bite gebruikt volkorenmeel)

100 ml volle melk

40 gr boter

2 gr poeder suiker (liefst ongeraffineerd of gebruik honing)

100 gr kersen jam of appelmoes (liefst zelfgemaakt, de zelf gemaakte appelmoes was heerlijk!)

 

  • Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  • Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  • Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam of appelmoes.