Fruittaartje

Voor de taartbodem
150 gram roomboter op kamer temperatuur
250 gram bloem of meel
100 gram ongeraffineerde rietsuiker (oerzoet of palmsuiker)
1 ei
snufje bakpoeder

Voor de vulling 
Fruit wat jij lekker vindt
3 lepels zuivelspread 
1 flinke lepel jam of fruitcompote


Hoe maak je een taartbodem?
Snijd de boter in blokjes en leg deze in een kom. Weeg het suiker af en leg dit ook in de kom. Weeg het bloem of meel af en zeef het in de kom. Voeg een snufje bakpoeder toe. Mix alles met de hand of een keukenmachine. Tik een eitje kapot en roer deze rustig erdoor heen.
Pak een taartvorm en vet deze in met wat boter.  Bekleed de taartbodem met deeg.
De bodem kan nu in de oven voor 25 minuten op 180 graden. De bodem is nu lekker krokant.

Snijd het fruit in kleine stukjes. Pak een bakje en schep de jam en de zuivelspread erin. Meng het goed. 

Als de taartbodem is afgekoeld kan je de vulling erin scheppen. Maak het egaal met een lepeltje. Versier het taartje met stukjes fruit. 
En eventueel wat geraspte chocolade of geraspte kokos. 

Je hebt nu een prachtig en lekker taartje!