Wat heb je nodig voor 12 taartjes?
Voor de taartbodem
150 gram roomboter op kamer temperatuur. Je kan de roomboter ook vervangen voor kokosolie.
250 gram spelt bloem of meel of een combinatie
100 gram ongeraffineerde suiker (bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker)
1 ei
snufje bakpoeder
Voor de vulling
Fruit wat jij lekker vindt bv. Nederlands fruit uit het seizoen
1 flinke lepel jam of fruitcompote
Blokje pure chocolade (bv. 92%)
Eventueel wat kokosrasp
Hoe maak je het?
Snijd de boter in blokjes en leg deze in een kom. Weeg het suiker af en leg dit ook in de kom. Weeg het bloem of meel af en zeef het in de kom. Voeg een snufje bakpoeder toe. Mix alles met de hand of een keukenmachine. Tik een eitje kapot en roer deze rustig erdoor heen. Pak de taartvormpjes en vet deze in met wat boter (of kokosolie). Bekleed de taartbodem met deeg. De taartjes kunnen nu in de oven voor 25 minuten op 180 graden. De bodem is nu lekker krokant.
Zo maakt je de vulling: snijd het fruit in kleine stukjes. Als de taartjes zijn afgekoeld kan je de jam of vruchtencompote erin doen en het egaal uitsmeren met een theelepeltje. Versier met stukjes fruit en eventueel wat geraspte chocolade of kokosrasp. Je hebt nu een prachtig en lekker taartje!