Taai taai met ei (traditioneel recept)

Wat heb je nodig?

250 gram honing uit de streek

2 bio eieren

350 gram volkorenmeel

6 theelepels koekkruiden

1 theelepel bakpoeder

Eventueel wat zout  

 


Hoe maak je het?

Meng in een kom de honing met de de eieren. Schep de gezeefde meel samen met de koekkruiden en bakpoeder er doorheen. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif je handen met meel en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de taai taai voor ongeveer 10-15 min.

Tip: bestrijk de taai taai poppetjes in met wat ei voordat ze de oven ingaan.