Italiaanse tomatentaartjes

Wat heb je nodig voor 2 taartjes?

Voor het deeg:
50 gram meel 
Klontje boter (10 gram ongeveer)
1 theelepel olijfolie 
2,5 eetlepels lepels water
Snufje zout 
Snufje oregano 

Voor de vulling:
1 halve grote tomaat 
1 olijf 
1/6 deel van een mozzarella kaasje
1/4 knoflookteen 
Blaadje basilicum 

Overig
2 taartvormpjes 

Hoe maak je het?
Pak een grote bak en schep het meel erin. Voeg er een snufje zout toe en een theelepel olijfolie. Meng het geheel. Voeg het klontje boter toe en kneed het. Je krijgt nu eerst zanddeeg. Voeg geleidelijk het water toe en kneed het goed door. Voeg als laatste de kruiden toe aan de bal. 
Vet de taartvormpjes in met wat boter. Maak 2 deegballetjes en bekleed de vormpjes met het deeg. 

Voor de vulling was je de tomaat en snijd je er dunne plakjes van (of blokjes mogen ook). Snijd de olijf. Vul de vormpjes met tomaat en de olijf. Snijd de knoflook heel fijn en voeg dit toe. Tot slot snijd je de kaas in kleine stukjes en leg je dit er bovenop. Voeg eventueel wat kruiden toe. 

Zet de taartjes voor ongeveer een half uur in de oven op 190 graden. Maak de taartjes helemaal af met wat verse basilicum. Eet smakelijk!