Brownietaart met zoete aardappel

Wat heb je nodig?

2 grote zoete aardappelen
40 gram boekweitmeel en 60 gram amandelmeel (of kies eventueel voor 100 gram amandelmeel)
ei
5 flinke eetlepels cacao
Klein handje walnoten
150 gram dadels
3 eetlepels ahornsiroop 
snufje kaneel
snufje zout
kokosolie om in te vetten
eventueel kokosrasp

Hoe maak je het?

Kook de geschilde aardappelen en prak deze fijn. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, 4 lepels cacao met de gember en kaneel. Voeg vervolgens het ei toe. Snijd de dadels in kleine stukjes (gebruik eventueel een keukenmachine) Voeg de zoete aardappel en de dadels toe aan het mengsel enmeng dit goed door elkaar. Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze aan het mengsel toe. Vet de bakvorm in met kokosolie en lepel het beslag in de bakvorm. Bak de taart voor ongeveer 30-40 minuten op 180 graden. Laat de brownietaart afkoelen. Meng de overgebleven cacao met de ahornsiroop en een snufje zout tot een glad papje. Verdeel dit over de taart. Maak de taart af met wat geraspte kokos en de walnoten.

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Karin