Rozijnenbollen (zonder koemelk)

Wat heb je nodig?

500 gram bloem of meel of een combinatie hiervan bv. 300 gram meel en 200 gram bloem
3 handjes rozijnen 
10 gram ongeraffineerde rietsuiker of kokosbloesemsuiker
30 gram kokosolie
6 gram gist 
300 ml lauw water
Snufje zout 

Hoe maak je het? 
Doe de meel/bloem, zout en water in een kom en meng het goed. Voeg vervolgens de gist toe. 
Stort het deeg op het aanrecht en kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg.

Stap 1: 1e rijs
Maak een bolletje van het deeg en doe het in een grote kom. Dek de kom af met een theedoek.

Wel de rozijnen in kokend water voor 15 min. Daarna dep je ze droog met een schone theedoek. 
 
Stap 2: Vormen van het rozijnenbrood
Stort het deeg op het aanrecht. Met vingers druk je de lucht eruit. Voeg de rozijnen, suiker en de kokosolie eraan toe. Moduleer het deeg (bijvoorbeeld een bolletje).
 
Stap 3: 2e rijs
Laat de bol nu voor 45 tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het langzaam terug veert als je met je vinger er op drukt. Smeer de bolletjes in met wat ei voor een mooie glans. 
 
Stap 4: Verwarmen van de oven
Zet de oven aan op 180 graden en zet een schaaltje met een beetje water erin in de oven. Laat de bolletjes in de oven voor ongeveer 35 tot 45 minuten (per oven afhankelijk).