Is suiker verslavend?

Is suiker verslavend?
Het in eerste instantie een fijn gevoel wat je beleeft en daarna volgt een signaal dat je er meer van wilt!. Zo werkt het in feite ook bij nicotine of cannabis. Kortom, het werkt dus verslavend. Goed om je daarvan dus bewust te zijn. Van der Lelij vergelijkt suiker ook met drugs, en suiker geven wij gerust aan kinderen! Meer weten over suiker en verslaving? Op de website van Erasmus Medisch centrum kan je een interessant verslag SuikerJunkies lezen.

Verborgen suikers

Tegenwoordig zitten er in heel veel producten zogenaamde 'verborgen suikers'. Denk bijvoorbeeld aan kethup, boterhammenspread, soepen, babyvoedingen maar ook kant-en-klare maaltijden, pannenkoeken, noem maar op!


Eten zonder suiker geeft meer energie!

Veel mensen voelen na een week of twee al effect. Je leeft bewuster, zoekt selectief je producten uit en maakt er een ware zoektocht van. Veel mensen zijn actiever, rustiger, vallen af, voelen zich minder depressief, voelen zich minder afhankelijk, hebben minder last van een opgeblazen gevoel, een betere ontlasting, gezonde eetlust. Kortom, er zijn genoeg voordelen om zelf te ervaren hoe het is om zonder suiker te leven! Ga jij ook de uitdaging aan?

Maar we hebben toch suikers nodig?

Ja, maar geen geraffineerde suikers. Suikers kan je ook halen uit natuurlijk gezonde producten zoals groenten, fruit en noten!