Samen krentenbollen bakken als traktatie (RECEPT)

Benodigdheden:
800 gram bloem
25 gram gist
15 gram zout
400 gram melk
2 eieren
100 gram boter
100 gram krenten
100 gram rozijnen
(eventueel 70 gram sukade)

Doe de tarwebloem en gist in de kom. Voeg de zachte boter in klontjes toe en mix het geheel.
Voeg ei en zout toe en roer het door elkaar. Met de deeghaak op lage stand kneden totdat alles goed gemengd is.
Voeg als laatste de rozijnen en krenten toe. Eventueel met de hand nog nakneden totdat de rozijnen en krenten goed door het deeg gemengd zijn.
Eerste rijs bij kamertemperatuur (ongeveer 1 uur):
Doe het deeg over in een kon laat rijzen tot dubbele volume
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes. Goed opbollen en op bakplaat leggen.
Tweede rijs warme plek (ongeveer 30 minuten):
Laat de bollen in de oven 30 min rijzen. De bollen kunnen nu de oven in voor ongeveer 20-30 minuten afbakken bij 190C.